Vi utbildar dig!

5 enkla tips för båtutbildning

Uppdaterad: 2020-07-09

Om du äger en båt och vill kunna utnyttja dess fulla potential eller om du lära dig mer om vett och etikett på sjön kan en båtubildning komma väl till hands. Det passar även för dig som själv inte äger en båt, men som kanske funderar på att skaffa en eller helt enkelt bara är nyfiken på livet till sjöss. Kontakta en seriös utbildare för att få hjälp med de frågor och funderingar just du har. På så sätt kan utbildningen anpassas efter just dig och dina tidigare erfarenheter. Kanske är du nybörjare eller så har du länge använt båt, men har köpt en ny modell som du vill lära dig mer om. Nedan följer 5 tips på saker som är bra att ta upp under en båtutbildning i Stockholm och vad du ska tänka på när du bokar den.

 

 

Att vara rätt utrustad är av yttersta vikt när du ger dig ut på sjön. Utan kunskap kan det dock vara svårt att veta vilka hjälpmedel som är viktiga och vilka du kan strunta i. Utbildaren kommer informera dig om vilken typ av säkerhetsutrustning som är viktig för just den båt du planerar att använda och hur du kan förebygga olyckor ombord. Det kan handla om allt från brandsläckare, flytvästar, första-hjälpen-kit och nödanropssystem. Tillsammans kan ni också gå igenom instruktionsbok och felsökningsschema så att du vet hur du ska läsa av dessa.

 

 

Hos Navigationsgruppen hittar du en mängd olika utbildningar med personal som talar svenska. Både för att ta certifikat för olika typer av båtar, men också inom Maritime Safety. Genom att gå en svensk båtutbildning kan du vara säker på att du får ta del av alla de lagar och regler som gäller i Sverige för att på ett säkert sätt använda din båt i svenska vatten.

 

 

Du kan även ställa frågor kring din båts bränsle och batteriunderhåll. Hur gör du för att ta hand om batteriet på ett så säkert och bra sätt som möjligt och vad händer om det skulle sluta fungera? Utbildaren kan även informera om bränsleekonomi om du till exempel kör en snabb och stor båt som drar mycket bränsle.

 

 

Som tidigare nämnt är det alltså viktigt att bli rätt informerad om sjösäkerhet innan du ger dig ut på sjön. Alla som befinner sig ombord ska vara utrustade med flytvästar – alltifrån vuxna och barn till djur. Under utbildningen kan du få lära dig mer om hur de fungerar och vilka flytvästar som är de bästa alternativen.

 

 

Om din båt skulle börja läcka in vatten kommer en så kallad bung komma väl till hands. Dessa kommer i en mängd olika former, men har som uppgift att täppa igen läckan och hindra vatten från att strömma in. Dessa får du chansen att lära dig mer om under en båtutbildning och personalen kan även ge dig bra tips på modeller som passar bra med just din båttyp.

 

 

Navigationsgruppen erbjuder en mängd olika typer av båtbildning till bra priser i Stockholm. Alltifrån kurser inom säkerhet och radar till utbildningar för att ta certifikat för till exempel Kustskepparintyg och Seglarintyg. Instruktörerna har kunskap och erfarenhet när det kommer till alla typer av båtar, så oavsett om du har en segelbåt, roddbåt eller ett större skepp kommer du att få hjälp med dina frågor.

Navigationsgruppen ©2015. Alla rättigheter förbehålles

Developed and powered by GO MO GROUP