Båtar och utbildningslokaler

Båtar och utbildningslokaler

Lokaler

En av våra styrkor är att vi har egna utbildningslokaler på Långholmen i Stockholm. Här får du möjlighet att genomföra dina utbildningar i en marin miljö med närhet till våra utbildningsbåtar som ligger 10 m utanför lokalerna, allt för att optimera och effektivisera din utbildning. Varje klassrum är utrustat med stora moderna bildskärmar av högsta bildkvalitet och i allrummet som vi valt att kalla för Kanholmsfjärden finns det alltid kaffe, te, vatten och frukt så du kan hålla din energinivå på topp.

Långholmen fasad

Båtar
101
Motor: Suzuki DF300
Vikt: 780 kg
Tank: 300 liter

Vår första båt köptes in 2010 och är en Capelli 750 Black med en Suzuki 300 hk. En av marknadens renaste och mest pålitliga motor var ett självklart val för oss. Vi ställer höga krav på att motorn måste fungera i alla lägen eftersom vi kör ca 1000 timmar/år per båt och hittills har vi inte haft ett enda fel på motorn. Skrovet byggs rör sig ca 7000 sjömil/år och har visat sig vara mycket slitstarkt. Navigationsutrustningen byter vi ut kontinuerligt för att alltid kunna leverera utbildning på den senaste tekniken i båtarna. Båten används i huvudsak till våra högfartskursen men används även flitigt till båtpraktiken för förarintyg och kustskepparintyg i båten som möjligt.

Capelli 750 med Suzuki 300 HP motor - Navigationsgruppen

102
Motor: Suzuki DF300
Vikt: 780 kg
Tank: 300 liter

Eftersom vi var så nöjda med vår första båt blev det ett enkelt val när vi hösten 2010 införskaffade vår andra båt. Även om båten är snabbgående går det alldeles utmärkt att genomföra även de långsammare praktiska kurserna som båtpraktik i t.ex. förarintyget, kustskepparintyget och radarpraktik. De uppblåsta tuberna gör båten mindre känslig för att gå emot kajer när vi övar tilläggningar.

Capelli 750 - Navigationsgruppen

Suzumar 350
Motor: Suzuki DF15
Vikt:
Tank: 20 liter

Till våra ungdomar som går Boatcamp, ett motorbåtsläger, behövde vi mindre båtar där Suzumar 350 blev den perfekta båten att träna i. Båtarna är väldigt stabila och går i bra sjön och blir snabbt ungdomarnas favorit. Vi har 5 st likadana så att alla får så mycket tid som möjligt.

Suzumar 350 motorbåt - Navigationsgruppen

M/S Polfors

Fartyget ligger längs med Södermälarstrand i Stockholm, ca 5 min promenad från utbildningslokalerna på Långholmen. Ombord på fartyget genomför vi såväl praktiska moment som teoretisk undervisning i klassrummet som finns ombord. Att ubilda mot verklighetens krav är viktigt när det kommer till sjösäkerhet, därför är det extra roligt att kunna erbjuda utbildning med realistiska övningar ombord.

Praktisk och teoretisk utbildning hos Navigationsgruppen på Långholmen

Navigationsgruppen ©2015. Alla rättigheter förbehålles

Developed and powered by GO MO GROUP