Radarutbildning – Stockholm

Radarutbildning – Stockholm

2695 kr

Vi lär oss att använda radarn och dess funktioner genom teori och praktik.

Mer information om kursen finner du längre ner på sidan.

Såhär bokar du

– Välj kursdatum

– Efter kursen kan du välja att skriva en examintion. När du genomfört din bokning kommer du få ett mail där du har möjlighet att boka in dig för examination. Provet betalas vid själva provtillfället.

Stockholm / Långholmen
30 januari, 09:00 - 17:00
Platser kvar
18 februari20 februari
Platser kvar
12 mars, 09:00 - 17:00
Platser kvar
24 mars26 mars
Platser kvar
02 april, 09:00 - 17:00
Platser kvar
28 april30 april
Platser kvar
07 maj, 09:00 - 17:00
Platser kvar
11 juni, 09:00 - 17:00
Platser kvar
Artikelnr: RAD. Kategori: . Taggar: , , , .

Upplägg: kursen består av totalt 8 timmar teori och praktik förlagt på två vardagskvällar. Första kvällen är det enbart teori och andra kvällen är det enbart praktik och vi får applicera våra teoretiska kunskaper till praktiken. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för Radarintyg som tillgodoser kraven för radarutbildningen i Fartygsbefäl klass 8. Mer om examinationen under rubriken examination. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll: radarns uppbyggnad och funktioner, tolka radarbilden, radarplotting, radarplanering och navigering.

Examination: förutom kursdatum väljer du även ett datum för examination, som vi rekommenderar ligger max två veckor efter din kurs. Examinationen skrivs även den i våra utbildningslokaler. Den kvällen är det en förhörsförrättare här och du avlägger provet för radarintyg och erhåller efter godkänt resultat en blå intygsbok där du kan fortsätta samla dina intyg. Kostnaden för provet är 500:- och betalas i kontanter eller swish direkt till förhörsförrättaren i samband med examinationen.

Litteratur: önskar du att köpa till litteratur till kursen du går gör du det när du bokar kursen. Vi använder oss av boken Radar i skärgården som kostar 260:-. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125:-.

När du bokar kan du göra tre val gällande litteraturen

Med kurslitteratur hemskickat: du får boken hemskickad och tar med dem till kursstart.
Med kurslitteratur vid kursstart: du får boken på plats.
Det går även bra att köpa boken på plats.

Inför kursen: Vi har kurslokaler på Långholmen där vi alltid utgår från om inte annat anges. Avgiftsbelagd parkering finns på Långholmen camping precis under Västerbron. Åker du kommunalt tar du tunnelbanans röda linje mot Fruängen/Norsborg eller Ropsten/Mörby till Hornstull och följer sedan skyltning mot Långholmen. Om du går kurs dagtid erbjuder Hornstull en mängd olika matalternativ, vill du värma medhavd mat går det naturligtvis lika bra. Går du kurs på kvällstid rekommenderar vi att du har något att värma med dig eller har ätit middag innan då det endast är kortare pauser under kursen.

Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Varmt välkommen!