Vi utbildar dig!

Våra instruktörer_old

Våra instruktörer

Med oss jobbar ett stort gäng kompetenta instruktörer, alla med stor erfarenhet av båtlivet och stark vilja att överföra sina kunskaper till eleverna.

Denna sida är för tillfället under uppdatering men inom kort kan du läsa om aktuella instruktörer nedan.

Adam Jonsson

Förarintyg, kustskepparintyg

I am test text block. Click edit button to change this text.

Läs Mer

Gick sedan till segling inom olika seglarskolor och scouterna. Segling till Bergen i Norge, Polen, forna Öst Tyskland mm.

Därefter har jag varit skeppare på Svenska kryssarklubben, båtansvarig på Vässarö Stockholms scoutdistrikt, skolchef på Svenska båtskolan, plutonbefäl i svenska flottan samt även hunnit med tre vändor över atlanten. Till vardags arbetar på Controller Praktikertjänst. Mina intressen består av båtar, båtar och båtar. Jag brinner för att fler ska våga ut på sjön, men med kunskap om sjöliv och miljö

Emil Arnell

Förarintyg, kustskepparintyg

I am test text block. Click edit button to change this text.

Läs Mer

Jag startade med optimistjolle vid 8 års ålder. Segling med familjens P-28 under barndomsåren

Gick sedan till segling inom olika seglarskolor och scouterna. Segling till Bergen i Norge, Polen, forna Öst Tyskland mm. Därefter har jag varit skeppare på Svenska kryssarklubben, båtansvarig på Vässarö Stockholms scoutdistrikt, skolchef på Svenska båtskolan, plutonbefäl i svenska flottan samt även hunnit med tre vändor över atlanten. Till vardags arbetar på Controller Praktikertjänst. Mina intressen består av båtar, båtar och båtar. Jag brinner för att fler ska våga ut på sjön, men med kunskap om sjöliv och miljö.

Johannes Palm

Förarintyg

I am test text block. Click edit button to change this text.

Läs Mer

Jag började mitt båtliv i en optimist ute i Bromma och med familjen i både motorbåtar och segelbåtar
Idag handlar mycket av mitt båtliv om större yachts både på svenska och utländska vatten. Jag arbetar idag som Hamnkapten för Sandhamns gästhamnar. På fritiden spelar jag gärna tennis och åker båt med vänner. Jag har ett stort socialt engagemang och brinnande intresse för båtlivet.

Fredrik Karlsson

Förarintyg, båtcoach, handhavande av snabba fartyg, BoatCamp

I am test text block. Click edit button to change this text.

Läs Mer

Jag har haft båt inom familjen i princip hela livet, allt från segeljolle till motorbåt
2009-2010 gjorde jag värnplikten som stridsbåtsförare på Amf 1. Därefter har jag jobbat några säsonger med rib-charter. Jag pluggar till kiropraktor där jag nu är inne på sista året. När jag inte pluggar jobbar jag också som massör. Fritiden spenderar jag självklart i skärgården! Ett genomgående ord jag fått av mina elever är att jag är tålmodig.

Eric Nordberg

Förarintyg, kustskepparintyg, båtcoach

I am test text block. Click edit button to change this text.

Läs Mer

Jag är uppväxt vid havet och började tidigt segla och vara ute med familjens motorbåt
Den mer yrkesmässiga kopplingen till sjön kommer från en karriär inom Marinen. Jag arbetar idag med omvärldsbevakning och analys. Utöver mitt intresse för sjön och skärgården ägnas en del av fritiden till löpning och cykling. Som instruktör vill jag ta med känslan av att vara i skärgården till lektionssalen.

Joakim Berndt

Handhavande av snabba fartyg

I am test text block. Click edit button to change this text.

Läs Mer

När jag inte kör båt för Navigationsgruppen så är jag är en klassisk Rib-knegare och
kör båt för den som vill ha mig så fort jag kan. Privat så är mitt båtliv för tillfället på verkstaden tills jag har tid att laga min Fjordling 17, som brukar användas för att hänga i gäng med andra Fjordlingar. Till vardags är jag med och driver ett företag som reparerar smartphones. Den lilla tiden som blir över spenderas på vattnet på sommaren och på berget på vintern. Tittar på skadligt mycket serier. Som instruktör är min grundinställning att vara väldigt lugn och skapa en så trygg inlärningsmiljö som möjligt. Jag försöker identifiera individuella behov och hitta metoder som passar bäst för den enskilde.

Kim Lindström

Förarintyg, kustskepparintyg, fartygsbefäl klass 8, båtcoach, manöverintyg högfartsbåt

I am test text block. Click edit button to change this text.

Läs Mer

Mitt båtliv började från barnsben. Efter en brandolycka så gick jag med som frivillig sjöräddare… Läs mer
Det var då jag bestämde för att jag ville jobba med sjölivet på något sätt och började instruera. Idag arbetar jag heltid med sjöentreprenad och är med och driver Saltsjöns marinpool samtidigt som jag instruerar. Sjölivet fortsätter mer än någonsin. Jag lyssnar väldigt bra på eleverna och är bra på att anpassa/justera kurser så de passar just de eleverna. Jag får ofta höra att jag är väldigt pedagogisk.

Thomas Rapp

Förarintyg, båtcoach, handhavande av snabba fartyg, BoatCamp

I am test text block. Click edit button to change this text.

Läs Mer

”Resan över vatten har varit lika självklar som resan över land”… Läs mer
Min marina fostran började med att ro ut till abborrgrynnan med farfar, vid fyra års ålder. Familjens sommarö mitt i Stockholms Skärgård blev den naturliga basen för 1000-tals båtutflykter, fisketurer och kappseglingar under min uppväxt. Båtlivet vävdes liksom in i varje muskel, i varje hjärncell. Min första egna båt var en PYS-jolle som lättare seglade ut från bryggan än tillbaka. Att lära sig hantera vädrets och skärgårdens förutsättningar i verkligheten, på riktigt, är nog min bästa utbildning. Dessutom har jag FB Kl 8 samt HSF. Ett 20-tal båtar senare bor jag och min hustru nu på ett Holländskt stålfartyg, mitt i Stockholm. Med Jarramas går vi ca 1500 M per sommar. Under åren har jag grundat och lett flera företag, vilka ofta handlat om utbildning. Senast i raden var Svenska Båtskolan i Saltsjöbaden, med ett 20-tal instruktörer och ca 1500 elever per år. Jag brinner verkligen för att lära dig allt viktigt du behöver veta för att köra båt säkert. Manövrering och sjömanskap är mina specialområden.

Kontoret

Ebba Serner

Administrativt ansvarig, instruktör förarintyg samt BoatCamp

I am test text block. Click edit button to change this text.

Läs Mer

Född och uppväxt på Ingarö där båtlivet började ute i skärgården med familjens segelbåt på somrarna
Fortsatte sedan i sjöscouterna och slutligen till Värmdö Jolleseglare och ett aktivt kappseglande under tonåren. Jag har jobbat som seglingsinstruktör sedan jag var 13 och är numera tränare för en grupp seglare. Jag gick Marina Läroverket i Stocksund för att sedan gå vidare och jobbar nu heltid på Navigationsgruppen. Annars består livet av mycket segling, musik, träning och snowboard.

Navigationsgruppen ©2015. Alla rättigheter förbehålles

Developed and powered by GO MO GROUP