Kustskepparintyg med praktik – Stockholm

Kustskepparintyg med praktik – Stockholm

2995 kr

Kursen för dig som efter förarintyget vill fördjupa dina kunskaper. Kursen krävs för att få framföra skepp i Sverige, det vill säga fartyg över 12 x 4 m.

Så här bokar du

– Välj kursdatum

– Efter kursen kan du välja att skriva en examintion. När du genomfört din bokning kommer du få ett mail där du har möjlighet att boka in dig för examination. Provet betalas vid själva provtillfället.

Stockholm / Långholmen
14-15 mars, 09:00 - 17:00
Få platser kvar
04-05 april, 09:00 - 17:00
Platser kvar
18-19 april, 09:00 - 17:00
Platser kvar
09-10 maj, 09:00 - 17:00
Platser kvar
06-07 juni, 09:00 - 17:00
Platser kvar

Upplägg: kursen består av totalt 16 timmar teori och praktik förlagt på fyra vardagskvällar eller en helg. Vi varvar föreläsningar med att gemensamt göra uppgifter och öva på praktiska delar som exempelvis knopar. Förutom det är även den sista kvällen helt praktisk då vi genomför en Båtpraktik och får applicera våra teoretiska kunskaper till praktiken. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen har du möjlighet att skriva prov för Kustskepparintyg som ger dig behörighet att framför det som i Sverige klassas som skepp dvs ett fartyg över 12 x 4 m. Mer om detta under rubriken examination. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Förkunskapskrav: för att gå kustskepparintyget måste du har läst förarintyget. Vi kommer inte repetera något från förarintyget så det är viktigt att du har det färskt. Har du inte gjort det eller om kunskaperna från förarintyget känns ringrostiga kan du gå båda dessa i en kombination, det vill säga både förarintyg och kustskepparintyg. Är du intresserad av detta, hör av dig till oss så får du en komborabatt för de två kurserna.

Innehåll: navigation både inomskärs- och utomskärs i dagsljus och mörker, sjösäkerhet, sjömanskap, knopar och sjövägsregler. Störst fokus ligger på navigationen och sjövägsregler.

Examination: du väljer förutom kursdatum även ett examinationsdatum som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen skrivs även den i våra utbildningslokaler. Den kvällen är det en förhörsförrättare här och du avlägger provet för kustskepparintyget och får vid godkänt resultat en stämpel i din intygsbok till en kostnad av 500:- som betalas i kontanter eller swish direkt till förhörsförrättaren. Har du ingen intygsbok sedan tidigare kostar den 50 kr att köpa till.

Litteratur: önskar du att köpa till litteratur till din kurs gör du det när du bokar din kurs. Vi använder oss av Båtkörkortet lärobok + övningsbok och i litteraturpaketet ingår båda böckerna samt sjökort 616 + 61, passare, transportör och linjal. Litteraturpaketet kostar 600:-. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125:-.

Du kan göra två val gällande litteraturen

Med kurslitteratur hemskickat: du får böckerna och sjökortet hemskickat och tar med dem till kursstart. Passare, transportör och linjal (bestick) får du på plats.
Med kurslitteratur vid kursstart: du får ett komplett litteraturpaket vid kursstart med böcker, sjökort och bestick på plats.

Inför kursen: Vi har kurslokaler på Långholmen där vi alltid utgår från om inte annat anges. Avgiftsbelagd parkering finns på Långholmen camping precis under Västerbron. Åker du kommunalt tar du tunnelbanans röda linje mot Fruängen/Norsborg eller Ropsten/Mörby till Hornstull och följer sedan skyltning mot Långholmen. Om du går kurs dagtid erbjuder Hornstull en mängd olika matalternativ, vill du värma medhavd mat går det naturligtvis lika bra. Går du kurs på kvällstid rekommenderar vi att du har något att värma med dig eller har ätit middag innan då det endast är kortare pauser under kursen.

Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Varmt välkommen!

Kursdatum

18-19 mar, tid: 09.00-17.00, 8-9 apr, tid: 09.00-17.00, 6-7 maj, tid: 09.00-17.00

Examination

Ingen examination, 23 mars, tid: 17.30, 13 april, tid: 17.30, 11 maj, tid: 17.30