Maskinbefäl klass 8 – Stockholm

Maskinbefäl klass 8 – Stockholm

4995 kr

Maskinbefäl klass 8 är en yrkesutbildning som behövs för att framföra fartyg kommersiellt med en motorkapacitet över 405 kW (552 hk). Målbilden är att du ska få en övergripande bild om hur en båtmotor är uppbyggd och hur den fungerar.

Mer information om kursen finns längre ner på sidan.

Såhär bokar du

– Välj kursdatum

– Efter kursen kan du välja att skriva en examintion. När du genomfört din bokning kommer du få ett mail där du har möjlighet att boka in dig för examination. Provet betalas vid själva provtillfället.

Stockholm / Långholmen
tis 12 nov 17:30-21:30tor 14 nov 17:30-21:30tis 19 - tor 21 nov 17:30-21:30
Platser kvar
Artikelnr: M8. Kategori: . Taggar: , .

Upplägg: kursen består av totalt 20 timmar teori och praktik förlagt på fem vardagskvällar. Vi varvar föreläsningar med att gemensamt göra uppgifter och praktiska delar, bland annat besök på fartyget M/S Polfors. Utbildningen är av Transportstyrelsen godkänd och du examineras av ackrediterad examinator från Chalmers. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll: Bränslesystem, hydraulik, framdrivning, ellära, smörjning.

Examination: förutom kursdatum väljer du även ett datum för examination, som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen skrivs även den i våra utbildningslokaler. Den kvällen är det en examinator här från Chalmers och du avlägger provet för Maskinbefäl klass 8 och erhåller efter godkänt resultat ett utbildningsbevis. Provet kostar 1250:- och betalas vid examinationstillfället antingen kontant, direktbetalning, swish eller faktura.

Läkarintyg: För att få ut din examen krävs ett läkarintyg för sjöfolk. Intyget är giltigt i fyra år och är ett krav för att få jobba till sjöss. För mer information om läkarintyget, kontakta oss eller Fredrik Buch på Intygsgruppen.

Litteratur: om du önskar att köpa till litteratur till kursen du vill gå gör du det när du bokar kursen. Vi använder oss av boken Maskinlära för sjögående personal av Tommy Andersson. Boken kostar 400:-. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125:-.

När du bokar kan du göra två val gällande litteraturen

Med kurslitteratur hemskickat: du får boken hemskickat och tar med dem till kursstart.
Med kurslitteratur vid kursstart: du får boken på plats vid kursstart.
Väljer du inte till någon bok går det även att köpa denna på plats under kursens gång.

Inför kursen: Vi har kurslokaler på Långholmen där vi alltid utgår från om inte annat anges. Avgiftsbelagd parkering finns på Långholmen camping precis under Västerbron. Åker du kommunalt tar du tunnelbanans röda linje mot Fruängen/Norsborg eller Ropsten/Mörby till Hornstull och följer sedan skyltning mot Långholmen. Om du går kurs dagtid erbjuder Hornstull en mängd olika matalternativ, vill du värma medhavd mat går det naturligtvis lika bra. Går du kurs på kvällstid rekommenderar vi att du har något att värma med dig eller har ätit middag innan då det endast är kortare pauser under kursen. Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Varmt välkommen!