Skepparexamen klass 8 & andra kurser för dig som vill göra skepparkarriär

Båtliv och segling är populära och avslappnade aktiviteter, framförallt i ett land som Sverige med många kuststäder och en av de största skärgårdarna i världen. Både invånare och turister uppskattar båtvistelser, men i slutändan är det inte bara fråga om en fritidssysselsättning. Det finns också flera möjligheter att göra karriär inom segling och skeppande. Oavsett om du är en van seglare eller en amatör finns det alltid möjlighet att bygga på dina kunskaper genom olika kurser eller examina. Skepparexamen klass 8 är ett exempel på ett intyg som krävs för att du skall kunna köra eller arbeta på båtar i professionella sammanhang. Här nedanför beskrivs ytterligare två kurser för dig som är intresserad av att arbeta med skepp och båtar på olika sätt:

Att segla små fartyg för personligt bruk kräver vissa grundläggande kunskaper, men den som vill framföra båtar i kommersiellt syfte måste utbilda sig i betydligt högre utsträckning. Utöver kunskaper i navigation, fartygsskötsel, funktionella samt maritima riktlinjer förmedlar sådana kurser även kompetens i kollisionsregler, radarhantering, räddningsinsatser och liknande. De som är intresserade av en karriär i kommersiellt båtframförande kan ansöka till en fartygsbefäl klass 8-kurs. Den som genomgått en sådan utbildning kan i inre fart framföra fartyg med upp till 12 passagerare och med vikt upp till 20 bruttoenheter (volym).

Det är skillnad mellan att vara utbildad i att framföra ett fartyg i kommersiellt syfte och att vara utbildad i att dessutom förstå fartygets konstruktion och funktion. För den som är intresserad av att lära sig mer om elektricitet, smörjning, hydraulik, bränslesystem, drift och andra områden gällande fartygets mekanik kan ta en maskinbefäl klass 8-kurs, och slutföra utbildningen genom att skriva en examination. Via Navigationsgruppen är det möjligt att välja mellan flera olika utbildningar, kurser och examensskrivningar som kan skräddarsys efter dina behov. Mer information gällande de olika intyg och utbildningar som Navigationsgrupper erbjuder hittar du på deras webbplats.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Navigationsgruppen.”

Lämna ett svar

Navigationsgruppen ©2015. Alla rättigheter förbehålles

Developed and powered by GO MO GROUP