Ta förarintyg och blir en bättre båtförare

Uppdaterad: 2020-08-25

Nyligen blivit båtägare? Eller funderar du på att köpa din första båt? Då är det hög tid att ta förarintyg. Efter genomgången utbildning kommer du att ha grundläggande kunskap i navigation, säkerhet, båtskötsel och sjövägsregler – allt du behöver för trivsamma båtfärder inomskärs.

Utbildningen kräver inga förkunskaper, och för dig som inte har möjlighet att delta i en platsbunden kurs finns det distansutbildningar som möjliggör ett mer flexibelt studieupplägg. Därefter testas dina kunskaper under ett prov som du måste klara för att kunna kalla dig innehavare av förarintyget.

Följande är ett par tips för dig som vill förbereda dig ordentligt inför provdelen, och som vill slippa göra om testet vid flera tillfällen:

Var aktiv under utbildningens gång, och se till att ställa frågor om det är någonting du undrar över eller inte riktigt förstår. Instruktörerna har specialkunskaper och kan alltid anpassa utbildningen efter deltagarnas specifika behov, även om de olika kursdelarna naturligtvis följer ett bestämt upplägg.

Du behöver inte köpa och läsa speciell kurslitteratur för att klara förarintyget, men utbildningen underlättas väsentligt om du har tillgång till relevant underlag och böcker som förklarar de olika avsnitten i kursen mer ingående. På så sätt får du ökad förståelse och kan också repetera vissa saker fler gånger om.

Ett bra sätt att förbereda sig inför kursprovet är att göra ett eller ett par övningsprov övningsprov till förarintygkurs innan provdagen. På så sätt får du en tydlig bild av testets upplägg och av vad du behöver lära dig mer om för att klara det riktiga provet. Om du dessutom ser till att göra övningsprov förarintyg båt med samma tidsbegränsningar får du en bättre idé om hur mycket tid du kan lägga på de olika provdelarna.

Sommarens båtfärder är inte långt borta nu. Du som passar på att ta förarintyget nu under våren kan vara säker på att du kommer ha de rätta kunskaperna för många säkra och härliga upplevelser till sjöss under de kommande månaderna. Utbildningen passar även dig som mest av allt vill friska upp gamla kunskaper. Kontakta Navigationsgruppen redan idag, oavsett om du vill läsa en distanskurs, eller föredrar platsbundna alternativ så har de lösningen för dina behov.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Navigationsgruppen.”