Vattenskoter förarbevis

Vattenskotrar blir allt populärare och kan idag framföras av vem som helst, oavsett tidigare erfarenhet och kunskap. Vattenskotern kan uppgå till mycket höga hastigheter, vilket innebär en hel del risker och faror både för föraren och människor i dennes närvaro. Idag krävs inga förarbevis för att framföra fritidsbåtar eller vattenskotrar, vilket gör att oerfarna personer råkar ut för relaterade olyckor varje år. Men även om körkortet inte är ett krav, kan man ändå ta ett vattenskoter förarbevis för att öka sina kunskaper och ta sitt ansvar på våra vatten. Med ett större kunnande är du inte bara säkrare, utan du får dessutom mer frihet på vattnet och kan njuta mer av ditt båtliv.

På samma sätt som du tar ett körkort för att köra bil, motorcykel och nu även snöskoter, kan du ta ett förarbevis för vattenskoter för att lära dig mer om fordonet i sig och hur det ska skötas och manövreras samt om navigation och säkerhet.

Att skaffa ett förarbevis kan förutom de ovan nämnda fördelarna, även löna sig i framtiden då regeringen just nu går igenom förslaget att införa körkort för de som vill framföra fordon på vattnet. Att gå en vattenskoterutbildning idag kan alltså spara dig tid i framtiden.

Om du bestämt dig för att ta ett vattenskoter förarbevis kan du vända dig till Navigationsgruppen. De erbjuder utbildningar på olika nivåer med fokus på hantering, navigation och säkerhet vid framförande av båt och vattenskoter. Hos dem arbetar kompetenta instruktörer som kan hjälpa även den som helt saknar tidigare erfarenhet av båtar eller vattenskotrar. Utbildningarna är korta men intensiva och tar oftast en till två dagar, där du får gå igenom både teori och öva på dina färdigheter i praktiken med Navigationsgruppens övningsbåtar. Navigationsgruppens utbildningslokaler ligger på Långholmen, och passar därför den som vill ta ett vattenskoter förarbevis i Stockholm. Om du vill veta mer om kurser och priser kan du besöka Navigationsgruppens hemsida.

 

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Navigationsgruppen.”

Lämna ett svar

Navigationsgruppen ©2015. Alla rättigheter förbehålles

Developed and powered by GO MO GROUP